Passer au contenu principal

Het verbeteren van de gezondheid van mens en dier als passie

Date de publication: 24 oct. 2016

U kent ongetwijfeld Buscopan of Dulcolax ... Maar wist u dat achter deze producten een bedrijf schuilgaat dat nog steeds familiaal en niet-beursgenoteerd is? Geen farmaciereus zoals die anderen.Welkom bij Boehringer Ingelheim.

Nee, Ingelheim, een klein stadje op de linkeroever van de Rijn, is niet alleen bekend voor zijn rode wijn. Daar  is sinds 1885 het hoofdkantoor van het bedrijf Boehringer Ingelheim gevestigd. Naar de naam van zijn oprichter, Albert Boehringer, een innoverende ondernemer die zich sinds 1885 op de biotechnologie heeft gestort, lang voordat deze sector in de mode was! Nu, 131 jaar later is het bedrijf nog altijd in handen van aandeelhouders uit de familie, afstammelingen van de oprichter(4de generatie). Een blijk van stabiliteit die strategieën op lange termijn mogelijk maakt. Het is dus geen slogan, maar een diep verankerde realiteit: bij Boehringer denken ze in termen van generaties…

Niet-beursgenoteerd

Dankzij een uitgebreid gamma aan producten op voorschrift (ongeveer 80 % van de omzet) behoort Boehringer Ingelheim uiteraard tot de Top 20 van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Maar, het is echter het enige bedrijf in deze rangschikking dat niet-beursgenoteerd is. In overeenstemming met de waarden van zijn oprichter, wil het zijn onafhankelijkheid en zijn vermogen om eigen strategieën aan te wenden behouden. Tot deze waarden behoren ook respect, vertrouwen, empathie en passie. En zoals elk familiebedrijf dat zichzelf respecteert, is zijn personeel het belangrijkste. Boehringer Ingelheim heeft een zeer aantrekkelijk bezoldigingsbeleid met talrijke legale en extra-legale voordelen, inclusief  een flexibel werkritme. Elke medewerker wordt aangemoedigd om zijn verantwoordelijkheid op te nemen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen. Het bedrijf investeert niet alleen veel in de ontwikkeling en de ontplooiing van elke medewerker, maar ook in het welzijn op het werk. 

Innovatie, het sleutelelement

Met het verbeteren van de gezondheid van mens en dier als doel en met meer dan 130 jaar innovatie in zijn genen is Boehringer Ingelheim uiteraard continu op zoek naar nieuwe therapeutische oplossingen. Zo wordt elk jaar ongeveer 20 % van de omzet opnieuw geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Wat betreft de gezondheid van de mens, worden vier domeinen naar voor geschoven: aandoeningen van de luchtwegen en immunologie, cardiometabole aandoeningen, oncologie en de aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Onze vrienden, de dieren, worden ook niet vergeten want Boehringer Ingelheim staat ook aan de top op vlak van onderzoek voor dieren. Zoals bijvoorbeeld de vaccins die bestemd zijn voor landbouwdieren en bedoeld zijn om het gebruik van antibiotica te verminderen. En zoals het verbeteren van de levenskwaliteit van gezelschapsdieren in de domeinen van motorische problemen en cardiologie.

In België

Boehringer Ingelheim is bijzonder actief in België waar zij een belangrijke economische activiteit genereert en bijdraagt tot ons wetenschappelijk onderzoek. Er werken ongeveer 250 mensen voor ons Duits bedrijf, waarvan een derde in het klinisch onderzoek. Om te meten wat het bedrijf levert voor het welzijn van de Belgische patiënten kan aangehaald worden dat er in ons land momenteel 60 klinische studies over meer dan 20 verschillende ziekten uitgevoerd worden. Vorig jaar hebben niet minder dan 1300 Belgen kunnen deelnemen aan klinische studies. Zo konden in zes jaar tijd 10 therapeutische innovaties van de labo’s van Boehringer Ingelheim aan onze landgenoten aangeboden  worden...

Meer info: http://www.boehringer-ingelheim.be/nl/carriere.html

Dit artikel werd opgesteld in het kader van een interview met Martine Van Den Eeckhout, personeelsverantwoordelijke bij Boehringer Ingelheim België.