HR Manager

Région
Brussels
Salaire
1
Publication
mardi 10 octobre 2017
Date limite
vendredi 10 novembre 2017
Réf
556668/001
Contact
Charlotte Wouters
Secteur
FMCG, Non-Food
Niveau d'expérience
5 à 10 ans d'expérience
Type de contrat
CDI
Temps de travail
Temps plein

HR Manager met ervaring in vakbondsonderhandelingen.

Bedrijfsomschrijving

Mijn klant, leider in de DIY industrie in België, is op zoek naar een dynamische HR Manager.

Waarbij u rechtsreeks naar de HR Director rapporteerd

Omschrijving

Verantwoordelijkheden:

- U heeft een sleutelfunctie wat betreft de implementatie van de HR strategie voor uw regio. U bent de drijvende kracht om deze HR strategie uit te bouwen voor je regio, gebaseerd op vertrouwen, expertise en klantentevredenheid.
- U ondersteunt en adviseert het Management en de winkel managers. U bent het eerste aanspreekpunt voor alle HR gerelateerde topics in functie van het ontwikkelen van de business.
Dit betekent het opvolgen, vertalen en beantwoorden van de juiste vragen en noden. I.f.v. de prioriteiten organiseert u uw agenda en volgt de HR indicatoren en parameters op de voet. U werkt nauw samen met uw collega HR managers.
- U ondersteunt, coacht en adviseert de werknemers en het management op de volgende vragen: Opleiding en Training, interne mobiliteit, externe en interne aanwervingen, employee engagement, HR communicatie, evaluaties, promoties en exit management. U wordt hierbij ondersteund door een aantal interne en externe HR specialisten.
- U beheert samen met de Area Manager de headcount en ondersteunt het lijnmanagement en de medewerkers aangaande sociaal-juridische en arbeids-organisatorische vraagstukken.
- U bent verantwoordelijk voor de rekrutering voor de kaderleden binnen uw regio, meer bepaald de winkelmanagers en de afdelingsverantwoordelijken.
- U werkt nauw samen met uw HR collega 's en de Operationele departementen. U bent regelmatig aanwezig en aanspreekbaar op het terrein.
- U bent onderhandelaar in het sociaal overleg en bent aanwezig in de OR en het Comité. U fungeert tevens als aanspreekpunt in het departement wat betreft juridisch advies. U werkt samen met de Industrial Relations manager i.f.v. bepaalde projecten.
Naargelang je ervaring en interesses kunnen specifieke opdrachten aan u toegewezen worden.

Profiel van kandidaat

- U heeft bij voorkeur een Master in (arbeids)recht, of een Master in Humane of Management Wetenschappen in combinatie met een brede algemene operationele HR ervaring. U bent een HR generalist.
- Ervaring als HRBP of HR manager in een grotere organisatie is noodzakelijk, minstens 5-10 jaar.
- Ervaring in de retail sector of een gedecentraliseerde organisatie is een voordeel.
- Kunnen omgaan met een complexe operationele - en juridische omgeving is een noodzaak. U heeft ervaring met het begeleiden en introduceren van veranderingstrajecten.
- U heeft een brede ervaring met alle overlegorganen.
- U heeft een stevige ervaring met het onderhandelen van CAO's en juridische afhandeling van individuele dossiers.
- U bent diplomatisch en analytisch. U neemt met zorg de juiste beslissingen en weet als geen ander de operationele departementen te betrekken. U bent een courant gebruiker van MS Office.
- U neemt graag initiatief en bent een echte entrepreneur: open, actief en positief en ga je geen enkele opportuniteit uit de weg om zaken te optimaliseren. Uw dynamisme maakt het verschil!

- U bent communicatief en hebt overtuigingskracht, waardoor je zaken in beweging kan zetten.
- U bent Nederlandstalig en hebt een goede kennis van het Frans.
- Hoofdplaats van tewerkstelling is Sint-Agatha-Berchem. Verplaatsingen en winkelbezoeken zijn inherent aan de functie.

Aanbod

U komt terecht in een toonaangevende groep op de Belgische doe-het-zelf markt. Je krijgt een unieke kans om deze functie uit te bouwen. Je mag je verwachten aan een competitief salarispakket aangevuld met aantrekkelijke extra legale voordelen zoals o.a. een bedrijfswagen, GSM en groepsverzekering. Opleiding en training zorgen ervoor dat je je blijvend kan ontwikkelen.

Emplois similaires

 • HR Manager

  • Antwerp, Boom
  • Negotiable
  • Michael Page International BXL
 • HR Manager

  • Wijnegem, Antwerp
  • Negotiable
  • Michael Page International BXL

Emplois similaires

 • HR Manager

  • Antwerp, Boom
  • Negotiable
  • Michael Page International BXL
 • HR Manager

  • Wijnegem, Antwerp
  • Negotiable
  • Michael Page International BXL