Manager - FR/NL/(EN)

Recruteur
SOFRA - KLEBER, via HABEAS
Région
1000, Bruxelles
Publication
jeudi 31 janvier 2019
Date limite
dimanche 17 mars 2019
Réf
625-001 (2019)
Type de contrat
CDI
Temps de travail
Temps plein

Wij zijn op zoek naar: een bedrijfs- of restaurantmanager op een toeristische site (Leeuw van Waterloo) – people manager – vlot FR/NL en goede kennis ENG - met horecaopleiding.

Onze klant, Kléber Rossillon  (https://www.kleber-rossillon.com), is een Frans familiebedrijf dat in 1982 opgericht werd en tot de SOFRA-groep behoort, die meer dan 400 mensen tewerkstelt. De groep is actief in verschillende sectoren, waaronder beheer van toeristische sites, commercieel vastgoed, industrie en horeca.

Kléber Rossillon is gespecialiseerd in de uitbating van erfgoed- en toeristische sites in Frankrijk en België (meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar). Het beheer ervan is voornamelijk gestoeld op diverse middelen, zoals kaartverkoop, geïntegreerde uitbating van winkels en restaurants. In 2019 neemt het bedrijf voor 17 jaar Mémorial 1815 op het slagveld van Waterloo over, waar met name de Leeuw van Waterloo, een museum, de boerderij Hougoumont, twee restaurants (waarvan één semigastronomisch) en drie seminariezalen gevestigd zijn.

In het kader van deze uitbreiding en de opening van de restaurants in de loop van de lente van 2019 zijn we voor onze klant op zoek naar een (m/v):

Manager - FR/NL/(EN)

Functie

In eerste instantie werkt u mee aan de afronding van het project, en dat in nauwe samenspraak met uw Franse n+1: u zoekt contact met leveranciers, u rekruteert en leidt medewerkers op, u structureert de taken, u neemt de administratieve formaliteiten op zich ...

Na de opening:

 • hebt u de leiding over de twee restaurants: één semigastronomisch restaurant en één brasserie (200 tot 300 personen per dag in het hoogseizoen);
 • verzorgt u de promotie van de restaurants: u legt kwaliteitsnormen op het vlak van ontvangst en klantentevredenheid vast, u optimaliseert de verkooppunten, u verzekert de goede werking van de materialen ...;
 • verzekert u de commerciële ontwikkeling van de restaurants: u brengt naburige bedrijven in kaart, u houdt contact met de toeristische sector ...;
 • verzekert u eveneens de ontwikkeling en uitbating van de drie seminariezalen;
 • optimaliseert u het beheer van de grondstoffen: in samenspraak met de chef-kok beheert u de voorraden en geeft u bestellingen door, en verzekert u dat de technische fiches en de hygiëne- en veiligheidsnormen in acht genomen worden;
 • controleert en optimaliseert u het budget: u volgt de dagelijkse en maandelijkse omzet van het restaurant en de verschillende beheerscoëfficiënten op, u brengt maandelijks verslag uit en stelt correctiemaatregelen voor indien nodig, en dat in samenspraak met de verantwoordelijke van de restaurantketen;
 • leidt en motiveert u een team van 20 tot 35 medewerkers: u organiseert en plant de activiteiten van de teams, u verzorgt het administratieve beheer, u zet in op goede praktijken en u helpt uw medewerkers hun vaardigheden te ontwikkelen.

Profiel  

 • U hebt een horecaopleiding genoten en beschikt over een eerste succesvolle ervaring als bedrijfs- of restaurantmanager.
 • U bent gemotiveerd om een restaurant in volle bloei verder te ontwikkelen en wil aan de slag gaan in een bedrijf op mensenmaat.
 • Als rasechte people manager onderscheidt u zich door uw professionalisme, uw stiptheid en uw dynamische aanpak. U waardeert de relatie met de klant (u bent relatie- en servicegericht en proactief) en de leveranciers, en u werkt graag in team.
 • U kunt zich vlot in het Frans en het Nederlands uitdrukken en u hebt een goede kennis van het Engels.
 • U beheerst de elementaire IT-tools en hebt ervaring in kasbeheer.

Aanbod

 • Een 360°-job die een beroep doet op verschillende menselijke, relationele en handelsvaardigheden.
 • Een stimulerende job: u leidt projecten van begin tot eind in goede banen en bent verantwoordelijk voor het imago van het restaurant.
 • Ritme en adrenaline! Met de nodige behendigheid kunt u zelf uw succesrecept samenstellen.
 • Ondersteuning en professionele handelswijzen van de groep.
 • Een contract voor onbepaalde duur.

Ref. 625-001 (2019)

Uw kandidatuur wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

habeas beheert deze opdracht exclusief.