Offre d'emploi : adviseur/adviseuse EuroQuity en Investeerders

Recruteur
HUB.BRUSSELS
Région
Bruxelles (BE)
Publication
mardi 15 septembre 2020
Date limite
mardi 29 septembre 2020
Type de contrat
CDI
Temps de travail
Temps plein
Langue(s) souhaitée(s)
Français, Néerlandais

hub.brussels is op zoek naar een

adviseur/adviseuse EuroQuity en Investeerders, M/V/X, voltijds en voor onbepaalde duur met een zo spoedig mogelijke indiensttreding.

 

De onderneming

hub.brussels is het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven.

Het ondersteunt en promoot de ontwikkeling en internationalisering van Brusselse ondernemingen en handelszaken en tracht in dit kader buitenlandse investeringen in Brussel aan te trekken.

hub.brussels biedt begeleiding op maat, gratis tools en erkende expertise die de autonomie van ondernemers versterken, hun beslissingen vergemakkelijken en hun kennis en netwerken ontwikkelen waardoor ze vertrouwen winnen en kunnen gedijen om succesvol te ondernemen in Brussel en ver daarbuiten.

hub.brussels heeft de ambitie om van Brussel de economisch meest aantrekkelijke en aangename Europese stad te maken om slim te ondernemen en activiteiten te ontwikkelen.

hub.brussels, dat zijn meer dan 200 attente, behulpzame en enthousiaste medewerkers en de belofte om de meest innovatieve en gedurfde projecten te begeleiden, aan te moedigen en vooruit te helpen.

hub.brussels staat open voor diversiteit en discrimineert op geen enkele manier die zou kunnen leiden tot een andere behandeling van een sollicitatie op basis van subjectieve criteria die geen direct verband houden met de vereiste vaardigheden of ervaring voor de functie.

Algemene functiebeschrijving

U draagt bij tot de socio-economische ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, meer bepaald in het kader van de risicokapitaalfinanciering van Brusselse ondernemingsprojecten.

Uw functie bestaat uit drie complementaire luiken: enerzijds het gebruik stimuleren van het EuroQuity-platform, anderzijds relaties opbouwen met de investeerders en tot slot projecten begeleiden in het kader van het luik aandelenfinanciering.

Uw functie maakt deel uit van een deskundigenteam dat belast is met de begeleiding van Brusselse ondernemers op het vlak van financiering, businessstrategie, handelsrecht en subsidies.

U werkt ook direct samen met andere teams van hub.brussels die actief zijn in de prioritaire sectoren van de Brusselse economie, innovatie en internationalisering. 

EuroQuity (European Private Equity) is een online platform dat ondernemingen / initiatiefnemers en investeerders met elkaar in contact brengt. Ondernemers die zijn ingeschreven op het platform hebben toegang tot talloze potentiële investeerders en genieten een grotere zichtbaarheid tijdens fondsenwervingen. Het platform is toegankelijk voor alle bedrijven, ongeacht hun grootte, en er kunnen pitches worden georganiseerd voor de investeerders. Voorts kunnen bedrijfsconsultants op het platform projecten promoten die ze begeleiden en er zelf ook zichtbaarheid genieten.

Het platform werd opgericht door BPI France.

Krachtens een overeenkomst met Sowalfin (houder van de masterlicentie voor heel België), beheert hub.brussels diverse luiken van het platform voor het Brussels Gewest.

Opdrachten   

Uw takenpakket omvat:   
 

(i) Voor het EuroQuity-platform:

 • Het platform en zijn mogelijkheden actief promoten bij de potentiële gebruikers: investeerders, ondernemers en bedrijfsconsultants:
 • Het centraal aanspreekpunt zijn voor EuroQuity in Brussel.        
 • Doelgroepen en potentiële influencers prospecteren en toezien op hun correct gebruik van de toepassing.
 • De nodige communicatie- en marketingacties plannen.
 • De integratie bevorderen van EuroQuity in de werkmethoden van de verschillende consultancybureaus van het Brusselse ecosysteem.    
 • Zorgen voor de aansturing van het platform:

 • Online pitches organiseren en leiden voor investeerders die het platform gebruiken.
 • De doelgroepen coachen bij de verbetering van hun aantrekkelijkheid op het platform.
 • Contacten onderhouden en regelmatig van gedachten wisselen met de actieve gebruikers in Brussel en met de belangrijkste partners (in verband met de risicokapitaalfinanciering).
 • Samenwerken met de EuroQuity-aanspreekpunten van andere landen/gebieden waaronder Sowalfin:

 • Ervaringen en beste praktijken betreffende het platform delen.
 • Van gedachten wisselen over de ontwikkelingsperspectieven en verbeterpunten van het platform.

(ii) Voor de investeerdersrelaties en de activiteit ter ondersteuning van de aandelenfinanciering:

·De relaties van hub.brussels bevorderen met de actoren van aandelenfinanciering, hoofdzakelijk in risicokapitaal, ter ondersteuning van de Brusselse ondernemers (investeringsfondsen, netwerken van business angels, investeringsplatformen, enz.) 

oDe bestaande investeerdersrelaties van het team onderhouden en ontwikkelen;

oDe te prospecteren Belgische en internationale sleutelactoren identificeren;

oZorgen voor een optimale bevatting van de positionering van de verschillende investeerders (alsook hun bevatting van de activiteiten van hub.brussels);

oDe ontwikkeling bevorderen van partnerschappen met de sleutelactoren van het ecosysteem om het leggen en ontwikkelen van onderlinge zakelijke contacten te stimuleren;

oDeelnemen aan belangrijke evenementen in de investeringssector;

oDeelnemen aan beurzen over aandelenfinanciering; oIn kaart brengen en bijwerken van de investeringsactoren, in het bijzonder in aandelenfinanciering.  

·De ondernemers uitleg en advies geven over aandelenfinanciering oUitleg over aandelenfinanciering;

oDe meest geschikte oplossingen identificeren en investeerders/ondernemers met elkaar in contact brengen; oAanbevelingen en advies voor de samenstelling van het investeringsdossier; oPitchtest investeerder;

oAanbevelingen en advies voor de onderhandelingen met de investeerders.   ·Bijdragen aan de andere werkzaamheden van het deskundigenteam

oOpstellen van informatietools inzake financiering;

oDe werkmethoden en -middelen op constructieve wijze op losse schroeven zetten en nieuwe oplossingen zoeken;

oDeelnemen als spreker/spreekster aan seminars over financiering;

oOntwikkelen en onderhouden van een netwerk van contacten met publieke en private partners inzake bedrijfsfinanciering; oDeelnemen aan jury’s in het kader van projectevaluaties en aan investeringscomités van partners.  

Vereist profiel

(verplichte criteria in het vet)

 • Houder/houdster van een masterdiploma, idealiter in economische, financiële of managementwetenschappen of in vennootschaps-, fiscaal of boekhoudrecht. Een specialisatie in corporate finance is een pluspunt.
 • Als u uw diploma in het buitenland hebt behaald, gelieve ons dan het gelijkwaardigheidsattest te bezorgen dat door een van de gemeenschappen van de Belgische Staat is erkend.
 • Meer dan 3 jaar beroepservaring bij een beleggingsfonds, een consultancybureau of een publieke of private financieringsinstelling, voornamelijk met directe blootstelling aan risicokapitaalinvesteringen.
 • Kunnen deelnemen aan gedachtewisselingen met professionals in risicokapitaalfinanciering, inclusief over de meer technische aspecten van bedrijfsfinanciering.
 • Commerciële ervaring is een troef.      
 • Een goede kennis van de bestaande publieke en private financieringsoplossingen voor ondernemingen, met name in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is een troef.
 • Een goede kennis van het Belgische en, meer bepaald, het Brusselse ondernemerschapsecosysteem is een troef.
 • In staat zijn een algemene analyse te geven van een project.
 • Over uitgebreide didactische vaardigheden beschikken.
 • Autonoom projecten kunnen leiden en tegelijkertijd in teamverband kunnen werken.
 • Blijk kunnen geven van een grote luisterbereidheid en van een probleemoplossende mentaliteit.
 • Vlotte schrijfstijl en publieke spreker.
 • Praktische kennis van de courante MS Office-software (Word, Excel, PowerPoint).

Ons aanbod

 • Een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.
 • Een verloning volgens de BAOB-barema’s van graad A101.
 • Zeer aantrekkelijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, 35 vakantiedagen, taalpremie, hospitalisatieverzekering, enz.).
 • Een functie binnen een multidisciplinair deskundigenteam en samenwerking met de andere teams van begeleiders van hub.brussels.
 • Een rijke en gevarieerde werkomgeving.
 • Een aangename en gemakkelijk bereikbare werkplek.

Interesse?                                                                                                  

Om te solliciteren moet u voldoen aan de verplichte profielvoorwaarden (in het vet aangeduid onder de titel ‘Vereist profiel’).

Stuur uw cv en motivatiebrief met behulp van het onderstaande formulier op voor 29/09/2020 om 14.00 uur. Laattijdige kandidaturen of kandidaturen die op een andere manier worden ingediend, worden niet in aanmerking genomen.

Emplois similaires

Emplois similaires