Passer au contenu principal

Cette offre a expiré

Preventieadviseur - Niveau 2

Employeur
STIB-MIVB
Lieu
Bruxelles/Brussel
Salaire
To define
Date de clôture
25 août 2021
Functieomschrijving:

Als preventieadviseur implementeer je alle wettelijke bepalingen inzake preventie en bescherming op het werk om voor de MIVB-medewerkers een werkomgeving te garanderen die met de wetgeving en de regels inzake welzijn op het werk strookt.
Je maakt deel uit van de IDPBW en je bent de referentiepreventieadviseur van een deel van de organisatie van de MIVB waarvoor je zelfstandig alle activiteiten verbonden aan de IDPBW beheert.
De MIVB telt meer dan 300 verschillende beroepen waardoor je in zeer uiteenlopende activiteitsgebieden kan werken naargelang je interesses!

De IDPBW bestaat uit 16 personen, waaronder 13 preventieadviseurs en 3 administratieve medewerkers.
Je rapporteert rechtstreeks aan de verantwoordelijke van de IDPBW. Zo krijg je de kans om je te ontwikkelen in een deskundig en multidisciplinair team.

De MIVB is rijk aan technologische uitdagingen en boeiende projecten. Bijvoorbeeld, het integreren van nieuwe voertuigen en de bijbehorende activiteiten in de onderneming - hybride bussen, elektrische bussen, nieuwe metro's, ontwikkeling van het MIVB-net en bouw van nieuwe metrostations/-lijnen, ontwikkeling van de infrastructuur (stelplaatsen en werkplaatsen).

* Als preventieadviseur ben je betrokken bij de opvolging van verschillende studies op het vlak van welzijn op het werk (meting van de thermische omgevingsfactoren, de luchtkwaliteit, de ergonomische verbetering van de bestuurdersposten in onze oude voertuigen).
* Je implementeert en verzekert de opvolging van het dynamisch risicobeheersysteem.
* Je bent de referentiecollega voor adviezen tijdens de uitvoering van risicoanalyses van de werkposten, je voert de audits van/bezoeken aan de werkplaatsen uit, je analyseert de arbeidsongevallen, je voert de meetcampagnes uit (geluid, verlichting, luchtkwaliteit, temperatuur enz.), je staat in voor de indienststelling van werkuitrusting.
* Je maakt verplichte adviezen en aanbevelingen op over de aankoop van nieuwe machines, werkuitrusting, collectieve en persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook over plannen.
* Je bouwt een veiligheidscultuur door de hiërarchische lijn voortdurend te sensibiliseren.

Aarzel niet om ons je cv te bezorgen zodat we je zo snel mogelijk kunnen ontmoeten!

Gewenste profiel:

• Je bent industrieel ingenieur (bij voorkeur in de elektromechanica) of hebt een gelijkwaardige ervaring en je hebt minstens 5 jaar ervaring in dit vakgebied.
* Je hebt een diploma van Preventieadviseur niveau 2.
* Je hebt een goede kennis van de certificatiesystemen ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001.
* Je hebt een heel goede kennis van de wetgeving betreffende welzijn op het werk en van de praktische regels voor de toepassing ervan.
* Je persoonlijke kwaliteiten: zin voor analyse en synthese, klantgerichtheid, assertiviteit, zeer goede communicatievaardigheden, teamgeest.

We offer:

• Une fonction variée et passionnante dans un environnement dynamique et convivial.
* Un travail au sein d'une société qui offre une stabilité d'emploi, une vision long terme, et des projets qui impactent la vie quotidienne et la mobilité des gens.
* Un épanouissement personnel par le biais de formations internes et externes sur mesure, avec des réelles perspectives de carrière à long terme.
* Une qualité d'emploi et de vie professionnelle, avec un salaire compétitif accompagné par différents avantages extra-légaux (chèques-repas, assurances groupe et hospitalisation, 35 jours de congé payés par an, abonnement gratuit sur les réseaux STIB, TEC et De Lijn, et 70% de réduction sur l'abonnement de train domicile-travail, etc.)

Recevez des alertes d'offres d'emploi

Créez une alerte d'offre et recevez des recommandations personnalisées directement dans votre boîte de réception.

Créer une alerte