Offre d'emploi : Sustainability Manager

Recruteur
Deloitte
Région
Zaventem
Publication
mardi 17 mai 2022
Date limite
mercredi 25 mai 2022
Réf
2200005P
Type de contrat
CDI
Temps de travail
Temps plein
Kan je niet wachten om een impact op de wereld te maken? Dan ben je bij Deloitte aan het goede adres. Vergezel ons team om mee impact te maken in de bedrijfswereld en daarbuiten...


Waarom Sustainability?

Sustainability kan je niet meer wegdenken uit het bedrijfsleven en staat hoog op de agenda van vele bedrijfsleiders omwille van de nieuwe Europese wetgeving hierrond waarmee ze te maken zullen krijgen. Een duurzaam bedrijf kan enkel in stand gehouden worden met een efficiënt en gemeenschappelijk duidelijk doel voor ogen rond sustainability. Investeerders eisen een grotere verantwoordelijkheid van bedrijven voor wie ze voor werken, van wie ze kopen en in welke ze investeren. Organisaties die de aanpak van hun waarden op lange termijn verankeren met een authentiek doel, zijn het best gepositioneerd om de waarde die ze creëren op vlak van sustainability te kunnen meten, aantonen en er voordeel uithalen.

Daarom zijn wij op zoek naar high-performing, innovatieve en enthousiaste kandidaten voor ons groeiende team! We helpen klanten bij het identificeren, meten, auditeren en rapporteren van de niet-financiële prestatiemaatstaven die het meest relevant zijn voor hun bedrijf. Bovendien zal je onze klanten ook bijstaan bij het realiseren van hun ambities op vlak van sustainability. Met jouw expertise help je de belangrijkste actoren in verschillende sectoren om duurzaamheidsrisico's te beperken. Tegelijkertijd verbeter je hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ESG en waarborg je de naleving van de bestaande en nieuwe rapporteringsstandaarden.
 

 

Je ondersteunt onze klanten bij

    De adviesverlening om ESG-strategieën om te zetten in transparante niet-financiële informatie;   Het beoordelen van de maturiteit en compliance van een niet-financiële rapportering; Het ondersteunen van hun duurzaamheidstraject, van strategie en implementatie tot rapportering; Het identificeren van de ESG KPI’s en hoe scope 1, 2 en 3 emissies berekend worden; De identificatie en integratie van ESG / Klimaat risico’s in de algemene strategie; Adviseren, opstellen, auditeren en beoordelen van niet-financiële rapporteringen; Het opvolgen van evolutie van de reglementaire vereisten en verwachtingen op het vlak van ESG (CSRD, EU Taxonomy, Sustainable Corporate Goverance, …); Het uitvoeren van ESG Due Diligences in het kader van M&A transacties.
 

Je zult ook verantwoordelijk zijn voor:

Business development met betrekking tot ESG (incl. assistentie bij de uitrol van onze commerciële strategie, organisatie van workshops, etc.);Project management; People management (incl. coaching/training van jongere collega's)    

Wie zoeken we?

Ben je gepassioneerd door sustainability / ESG en op zoek naar nieuwe uitdagingen om je expertise binnen dit gebied verder te ontwikkelen en te delen? Ben je ambitieus, een teamspeler en vooruitdenkend? Deloitte kan jouw ambitie matchen!

Je hebt relevante ervaring in ESG in het algemeen en niet-financiële rapportering in het bijzonder;Je hebt relevante ervaring in het adviseren van klanten over inzichten in sustainability en lange termijn waardecreatie; Bewezen track record in het omgaan met duurzaamheidsuitdagingen, zoals duurzame strategie, duurzame investeringen en sustainability rapportering; Eerdere ervaring op het gebied van risicobeheer (ervaring met de integratie van risico's in sustainability binnen een management framework is een toegevoegde waarde); Kennis van NFRD, CSRD, GRI en TCFD zijn aanbevolen; Eerdere ervaring in audit en/of adviesverlening is een plus. Wat hebben we te bieden?

Deloitte Audit & Assurance gaat over veel meer dan alleen de cijfers. Het gaat om vertrouwen geven aan stakeholders en inzichten bieden aan beleidsmakers. Deloitte belicht het wat, hoe en waarom van verandering, zodat onze klanten altijd klaar zijn om vooruit te denken. Wij doen dit door het uitvoeren van audits van financiële cijfers en andere gegevens, door het beoordelen van de efficiëntie en effectiviteit van processen, procedures, systemen en organisaties en door het oplossen van problemen en het bieden van deskundige inzichten.

Wie is Deloitte? Deloitte is een wereldwijd toonaangevend professioneel dienstverlenend bedrijf dat diensten met toegevoegde waarde biedt op het gebied van audit & assurance, risk advisory, accounting, tax & legal, consulting en financial advisory.

+5000 toegewijde professionals, actief in +10 kantoren verspreid over het hele land, zijn er trots op onze cliënten te kunnen ondersteunen met multidisciplinaire expertise, kennis van de sector en innovatieve oplossingen.  Wij bieden diensten aan een grote verscheidenheid aan cliënten, van nationale en internationale ondernemingen, kleine, snelgroeiende en grote organisaties tot overheidsinstellingen en overheidsinstanties.


Waarom voor Deloitte kiezen?

Wees jezelf! Wij stimuleren diversiteit en inclusie en moedigen je aan om je authentieke zelf mee naar het werk te brengen. Verken, stel vragen en werk samen terwijl je een carrière opbouwt die je inspireert en energie geeft.

Stop nooit met groeien! Diversiteit in denken maakt ons als organisatie sterker. Bij Deloitte zorgen we voor een persoonlijke leerervaring, zodat je de kans krijgt om in je eigen tempo te groeien en maximale impact te bereiken.

We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen! Als doelgerichte organisatie ligt de kern van alles wat we doen in een aantal tijdloze principes en verenigende waarden.

 

Het leven ziet er voor ieder van ons anders uit en daarom hebben we een gevarieerd pakket secundaire arbeidsvoorwaarden samengesteld waar je gebruik van kunt maken:

    My Benefits My Choice, een flexibel beloningsplan dat is afgestemd op jouw levensstijl en prioriteiten Duurzame transportmogelijkheden aangeboden door Mobility@Deloitte Flexibele werkafspraken voor iedereen en initiatieven ondersteund door Parents@Deloitte Welzijnstips en -activiteiten door Energise@Deloitte Aangevuld met andere voordelen op het gebied van gezondheid en verzekeringen 

Onze werknemers meer mogelijkheden aanreiken dankzij flexibele werkregelingen blijft essentieel in de wereld van vandaag:

    Hybride werkplek: combinatie van thuiskantoor en aanwezigheid op kantoor (+10 kantoren in België of bedrijfsgebouwen van klanten).  Deeltijdse tewerkstelling: al onze jobs komen in aanmerking voor een deeltijds regime van 90% of 80%. 

Kom werken bij Deloitte zodat we samen positieve impact kunnen maken! Solliciteer nu!

#LI-JV5