Offre d'emploi : Cloud Architect

Recruteur
Michael Page
Région
Belgique
Salaire
Negotiable
Publication
jeudi 13 octobre 2022
Date limite
dimanche 27 novembre 2022
Réf
JN -102022-5789692
Contact
Morgane Vanderhulst
Niveau d'expérience
2 à 5 ans d'expérience
Type de contrat
CDI
Temps de travail
Temps plein

Ben je klaar om innovatieve oplossingen te bouwen in verschillende bedrijfsgebieden en binnen een gemotiveerd team? Dan ben jij misschien wel de Cloud Architect die wij zoeken!

Bedrijfsomschrijving

Het bedrijf is leider op de markt als end-to-end IT-dienstverlener, die bijna 6.000 klanten uit de particuliere en publieke sector bedient in verschillende industrieën in 70 landen. De technologische onafhankelijkheid van het bedrijf, het wereldwijde talent en het uitgebreide partnernetwerk zorgen voor transformatieve digitale aanbiedingen en oplossingen die klanten helpen de kracht van innovatie te benutten om veranderingen door te voeren.

Omschrijving

Uw rol:

 • Leidende rol om IT-landschappen en Applications Portfolios van klanten te beoordelen, interactie met de business tot op CEO-niveau, deelnemen aan architectuur review boards, hun zakelijke behoeften begrijpen, de zwakke punten spotten, toekomstgericht denken toepassen waar de strategie van de organisatie naartoe gaat en hoe technologie deze inspanningen kan ondersteunen.
 • Waardeproposities maken, begeleiding bieden en oplossingen integreren in antwoord op zakelijke uitdagingen van onze klanten, moderniseringsstrategieën en routekaarten ontwikkelen en de mogelijkheden van digitale technologieën benutten. Een IT-roadmap en gefaseerde aanpak, doel- en overgangsarchitecturen creëren, waarbij wordt bepaald wat, hoe en wanneer moet worden verplaatst.
 • Ontwerp de high-level architectuur van informatiesystemen op basis van componenten, en creëer van overtuigende business cases voor klantspecifieke situaties, inclusief kostenvoordelen, prioriteringscriteria en roadmaps transformatie. Zakelijke workshops houden en de doelsituatie opbouwen. Afstemming met klant en partners over de totale implementatie.
 • Nieuwe diensten ontwikkelen en promoten om ervoor te zorgen dat onze dienstenportefeuille in de juiste richting evolueert om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige behoeften van de klant, en gebruik te maken van de steeds evoluerende mogelijkheden van de meeste moderne digitale technologieën.
 • Onze klanten ondersteunen bij hun reis naar digitale transformatie. Aanbevelingen doen over hoe hun platforms moeten evolueren. Strategieën en roadmaps opstellen voor onze klanten.
 • Klant specifieke doelstellingen vertalen naar een structuur die past bij hun behoeften en rekening houdend met de project beperkingen in termen van resource gebruik en schaalbaarheid. Opvolgen van de uitvoering en zorgen voor afstemming met het hoge/detailniveau ontwerp, assisteren van het technische team bij de implementatie van de ontworpen oplossingen. Ervoor zorgen dat de geleverde oplossingen binnen de afgesproken tijd worden gerealiseerd; samenwerken met projectsponsors om de omvang en het risico te beheren.
 • Optreden als coach en mentor van teamleden en technisch personeel bij hun toegewezen projecttaken. Inspireren van voorstelteams, leiden van de oplossing en schrijven van commerciële voorstellen.

Profiel van kandidaat

Kwalificaties:

 • Ervaring van 5 jaar in IT-architectuur in meer dan één domein: enterprise, solution, applications, cloud, infrastructure, security, ....
 • Bewezen ervaring met cloud integratie en on-premise omgevingen over verschillende technologie stacks, cloud services automatisering en orkestratie, containers service management. Vaardig in IT-budgetbeheer, ROI (Return on Investment) van cloud-transformatie en baseline TCO (Total Cost of Ownership) voor goedkeuring van projecten op C-Level.
 • TOGAF-certificering niveau 1 en 2 is een pluspunt.
 • Diepgaande kennis van cloudmodellen en -diensten (IaaS, PaaS, ...), netwerk-/interconnectiviteitsarchitectuur en beveiligingsbeheer geïntegreerd met identiteitsbeheer en gegevensbescherming.
 • Technische dimensionering en prijsstelling, hoge beschikbaarheid en noodherstel.
 • Goede kennis van kerninfrastructuurtechnologieën zoals Linux of Microsoft Windows Servers, LDAP of Microsoft Active Directory, virtualisatie (VMWare, Hyper-V, Oracle), monitoring, auditing, logging.
 • Cloud architect certificering op een grote cloud provider (AWS, Azure, GCP, etc..) is een pluspunt.
 • Voldoende diepgaande en brede technische kennis om meerdere deliverables over verschillende technologieën te ontwerpen en te scannen.
 • Inzicht in frameworks zoals ITSM/ITIL, COBIT, IT4IT, ... is een pluspunt.
 • Brede kennis van systeem- en informatiearchitecturen, opslagconcepten, systemen, virtualisatie, containers, automatisering, beveiliging.
 • Bachelor/Master in software engineering of computerwetenschappen.

Aanbod

Je leert om een vertrouwde adviseur te worden van de klant, die hen helpt om hun bedrijfsplatform(s) en/of bedrijfsmodellen te transformeren en daarbij optimaal te profiteren van het potentieel van de nieuwste technologieën (analytics, cloud, blockchain, IoT, robotica-automatisering, drones, VR/AR ...).